Το καλοκαίρι τελειώνει και όμως πάλι ψάχνω κάποιο κίνητρο για να ξεκινήσω να….

Στόχοι!

Όλοι μας έχουμε βάλει κατά καιρούς κάποιους στόχους , είτε όσο αφορά  στο σώμα μας ,   στην δουλειά μας ή στις προσωπικές μας σχέσεις.  Πράγματα τα οποία θέλουμε να αλλάξουμε όμως πάντα κάτι προκύπτει και μας σταματάει , συνεχίζοντας έτσι τον ίδιο φαύλο κύκλο.

 

Όπως έλεγε και ο Στωικός φιλόσοφος Επίκτητος, ” το πραγματικό μέσο μέτρησης του ποιος είναι κάποιος , δεν καθορίζεται από τα όσα συμβαίνουν γύρω του, αλλά από τον τρόπο που ανταποκρίνεται σε αυτά που συμβαίνουν. “

Έτσι λοιπόν για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό, θα πρέπει πρώτα να σταματήσεις  να ” συντηρείς ” οτιδήποτέ  παλιό.

 • Σταμάτα  ΤΩΡΑ  να κατηγορείς την τύχη
 • Σταμάτα ΤΩΡΑ  να κατηγορείς τους άλλους
 • Σταμάτα  ΤΩΡΑ    να κατηγορείς την παιδική σου ηλικία ή το οικογενειακό σου περιβάλλον.

Ακόμα και το να κατηγορείς τον εαυτό σου, δεν ωφελεί. Να ξεκαθαρίσω πως είναι απολύτως φυσιολογικό να αντιμετωπίζεις καταστάσεις στη ζωή που δεν μπορείς ή δεν μπορούσες να ελέγξεις. Όμως πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να επηρεάσεις αυτές τις καταστάσεις. Πρώτα όμως πρέπει να είσαι ΠΡΟΘΥΜΟΣ, να έχεις ΘΕΛΗΣΗ.

ΘΕΛΗΣΗ : Το λεξικό περιγράφει την Θέληση ως επιθυμία που δυνητικά οδηγεί σε δράση, το εσωτερικό μας κίνητρο διαφορετικά. Είναι μια νευρολογική κατάσταση στην οποία ” μπαίνουμε ” και βρισκόμαστε δεσμευμένοι με τη ζωή, και βλέπουμε μια κατάσταση από μια καινούργια οπτική.

Κανείς δεν μπορεί να σε ” κάνει ” να έχεις ΘΕΛΗΣΗ. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με ΕΣΕΝΑ. Πίστεψε με, σε καταλαβαίνω όταν λες : ” Έχω την ΘΕΛΗΣΗ, αλλά…..”.  Κάθε  φορά που προσθέτεις το αλλά στο τέλος μιας δήλωσης σου, μετατρέπεις τον εαυτό σου σε ΘΥΜΑ.  Να θυμάσαι είτε εσύ ελέγχεις την ζωή σου, είτε η ζωή εσένα.

Αρχικά θα πρέπει να αναρωτηθείς, ” Είμαι στ’ αλήθεια διατεθειμένος / η ? ”

 •  Είμαι διατεθειμένος/η  να ξεκινήσω γυμναστική. ?
 •  Είμαι διατεθειμένος/η  να προσέξω την διατροφή μου. ?
 •  Είμαι διατεθειμένος/η να δουλέψω σε αυτό το Project που έχω ξεκινήσει. ?
Με λίγα λόγια ” ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΈΝΟΣ να αφήσεις την ζωή που κάνεις, για να ξεκινήσεις την ζωή που θέλεις ?

Όλα ξεκινούν  με την ανάγκη της ΘΕΛΗΣΗΣ, αυτής της εσωτερικής κατάστασης που όλα αλλάζουν με έναν γλωσσολογικό διακόπτη.!

Συχνά βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναβλητικούς ή ότι μας λείπει το κίνητρο, ενώ στη πραγματικότητα είμαστε απλά απρόθυμοι ή μη διατεθειμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Ίσως η απάντηση που χρειάζεται να δώσεις είναι, πως ΟΧΙ. ΔΕΝ είμαι διατεθειμένος/η και ξέρεις μπορεί να είναι η καλύτερη απάντηση που μπορείς να δώσεις για τώρα.

Μερικές φορές το να δηλώσεις πως ΔΕΝ είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις κάτι μπορεί να έχει την ίδια δύναμη , όση το να είμαστε και να έχουμε την ΘΕΛΗΣΗ.  😉 Για να το θέσω καλύτερα,  είσαι διατεθειμένος/η να ζεις έχοντας ένα σώμα που δεν είναι υγιές ?

Μόνο όταν δεν είσαι διατεθειμένος/η να συνεχίσεις να ανέχεσαι καταστάσεις, παίρνεις την απόφαση για δραστική αλλαγή.

Μόλις μπορέσεις να βάλεις σε πλαίσια τα ” εμπόδια ‘ της ζωής σου και να τα διακρίνεις ως δηλώσεις του ‘ ΕΊΜΑΙ διατεθειμένος/η ” και ” ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ διατεθειμένος /η ” , αντί να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε αρνητικές δηλώσεις ή να κατηγορείς τις καταστάσεις, μπορείς να σπάσεις τα δεσμά που πραγματικά σε κρατούν πίσω.

Όταν έχεις την ΘΕΛΗΣΗ και είσαι διατεθειμένος/η  να κάνεις ότι χρειάζεται, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.  Δεν θα αμελήσεις τις ευθύνες τις οποίες ανέλαβες, γιατί θα νιώθεις την ισχυρή δύναμη της ΘΕΛΗΣΗΣ να τις φέρεις εις τέλος.

Ρώτα τον εαυτό σου ξανά και ξανά  : ” Είμαι διατεθειμένος/η ? ” ” Είμαι διατεθειμένος/η ? ”

και τώρα σε ρωτάω εγώ ξανά : ” ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ/Η ? “

Ξεκίνα ΤΩΡΑ στο Rebodhi Pilates Studio!!!  😀

 • Personal Training
 •  Small Groups
 •  Cross Training
 •  Functional Movement Screen
 •  Suspension Trainiing

 

 

 


 


Follow me on Instagram