Άλλαξε το σώμα σου , άλλαξε τη Ζωή σου

Pilates Benefits

Εισαι πραγματικά έτοιμος να αλλάξεις το σώμα και τη ζωή σου;

 

Αναζωογόνηση μυαλού και σώματος

Δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή , στη σωστή ευθυγράμμιση της Σπονδυλικής Στήλης και της Λεκάνης, καθώς και με τη συγκέντρωση στην απαλή, γεμάτη ροή κίνηση συντονίζεσαι πλήρως με το σώμα σου. Μαθαίνεις πως να ελέγχεις κάθε κίνηση του, καθώς η ποιότητα στο Pilates είναι πρωτευούσης σημασίας σε σχέση με τις επαναλήψεις. Η σωστή αναπνοή είναι πολύ σημαντική και σε βοηθάει να εκτελείς τις ασκήσεις με την μέγιστη δύναμη και αποτελεσματικότητα, ενώ το να μάθεις να αναπνέεις σωστά, μειώνει αποτελεσματικά και τα επίπεδα του στρες.

Ανάπτυξη δυνατού κορμού και δυνατής πλάτης

Οι ασκήσεις Pilates αναπτύσσουν ένα δυνατό πυρήνα  ή  κέντρο του σώματος. Ο πυρήνας( powerhouse) αποτελείται από τους εν τω βάθυ κοιλιακούς μύες, μαζί με τους μύες που βρίσκονται κοντά στη σπονδυλική στήλη. Ο έλεγχος του, επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση των μυών του κορμού, της λεκάνης και της ωμικής ζώνης.

Τόνωση και σχηματοποίηση του σώματος, αποκτώντας ομοιόμορφους , λεπτούς, μύες και ευλυγισία

Το Pilates σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά προγράμματα εκγύμνασης , στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, στην επιμήκυνση, στην ενδυνάμωση και στη βελτίωση της ελαστικότητας των μυών. Όπως καταλαβαίνεις , ένα σώμα με ισορροπία στη δύναμη και στην ευλυγισία , είναι λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς.

Συμμετρική ανάπτυξη των μυών, βελτιωμένη λειτουργική αθλητική απόδοση, χωρίς τραυματισμούς

Αρκετά από τα συμβατικά προγράμματα προπόνησης τείνουν στην ενδυνάμωση μεμονωμένων μυικών ομάδων, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι ήδη αδύναμοι μύες να γίνονται ακόμα πιο αδύναμοι, ενώ οι δυνατοί να γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, οδηγώντας σε μυικές ανισορροπίες και στη συνέχεια σε τραυματισμούς και χρόνιους πόνους στη μέση και στη πλάτη. Το Pilates στοχεύει στο σύνολο, στην ισορροπημένη και ελεγχόμενη μυική ανάπτυξη , ενσώματώνοντας ακόμα και τους μύες της ποδοκνημικής και υποστραγαλικής άρθρωσης και κάνοντας το να αποτελεί βασικό μέρος της προπόνησης αθλητών υψηλού επιπέδου και διάφορων αθλητικών ομάδων.


 


Follow me on Instagram

Μάθε να κινείσαι αποτελεσματικά

Οι ασκήσεις στο Pilates γυμνάζουν αρκετές μυικές ομάδες συνδυαστικά με συνεχείς, ομαλές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο, αναπτύσσοντας δηλαδή σωστή τεχνική, έχεις τη δυνατότητα να επαν-εκπαιδεύσεις  το σώμα και το μυαλό σου να κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια, με πιο αποτελεσματικά μοτίβα κίνησης, επιτυγχάνοντας  σωστή στάση σώματος και αρμονική, βέλτιστη στο σύνολο υγεία.

Είναι Ήπιο

Αρκετές από τις ασκήσεις γίνονται σε καθιστή ή πλάγια θέση, και οι περισσότερες είναι χαμηλής έντασης και με ελάχιστη αντίσταση , κάνοντας το άκρως ασφαλές ενώ χρησιμοποιείται και σε αρκετά θεραπευτικά κέντρα ως μέθοδός  αποκατάστασης.

Ωστόσο είναι και αρκετά προκλητικό όσον αφορά τους στόχους που έχεις

Είναι μία αρκετά ευέλικτη μέθοδος προπόνησης, όπου οι διάφορες τροποποιήσεις στις ασκήσεις μπορούν να ικανοποιήσουν από το πιο αρχάριο ως και το πιο προχωρημένο επίπεδο ασκουμένου, κάνοντας προκλητικό και αρκετά απαιτητικό. Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις; Δοκίμασε το τώρα!